D.T.I.C.

Departament Tehnologia Informației și Comunicații

Pentru Registrul Auto Român R.A., Departamentul Tehnologia Informației și Comunicații (D.T.I.C.) reprezintă unul dintre factorii importanți de succes, prin prisma eficienței și capacității de a automatiza sarcinile de rutină, infrastructura IT fiind “motorul” tuturor operațiilor de automatizare. Este modalitatea excelentă de a crește eficiența generală.
La un nivel introductiv, Departamentul IT&C asigură administrarea tuturor aplicațiilor de business ale R.A.R. R.A., facilitând utilizarea rețelei de calculatoare și a sistemelor de operare în așa fel încât angajații instituției să:

 • Fie capabili să comunice despre sarcinile zilnice de lucru;
 • Lucreze împreună în cadrul platformei informatice integrate;
 • Dispună de toate funcționalitățile de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice de lucru.

La un nivel mai detaliat, D.T.I.C. este responsabil de trei funcții IT principale, pe care le realizează în proporție de cel puțin 90% cu personal propriu, și anume:

a) Infrastructură – se referă la componentele hardware, rețeaua de calculatoare, tehnologii cloud și toate celelalte echipamente necesare pentru ca un sistem IT să funcționeze. Totul gândit eficient, în așa fel încât investițiile realizate să răspundă în mod optim nevoilor companiei dar fără a depăși bugetul alocat;

b) Funcționalitate – cea mai vizibilă și crucială sarcină efectuată de către Departamentul IT&C. Se referă la crearea și întreținerea aplicațiilor operaționale, stocarea și securizarea datelor instituției precum și oferirea de asistență în utilizarea software-ului și gestionarea datelor. Dezvoltarea aplicațiilor reprezintă unul dintre rolurile principale ale Departamentului IT&C întrucât, prin utilizarea aplicațiile corect concepute R.A.R. R.A. devine mai inovatoare, mai productivă, mai eficientă. Este în fapt activitatea de bază a programatorilor, analiștilor, designerilor de interfață, administratorii bazei de date, testeri și alți profesioniști.

c) Guvernanță – implementarea parametrilor operaționali pentru structurile organizaționale
ale R.A.R. R.A., la care se adaugă proiectarea, realizarea arhitecturii de rețea și utilizarea sistemelor informatice de către angajații instituției. Altfel spus, D.T.I.C. stabilește regulile pentru modul în care angajații și structurile din componența R.A.R. R.A. pot utiliza infrastructura IT&C deținută de către instituție, securitatea IT&C și furnizarea de date către o paletă largă de destinatari externi dar și către cei interni.


Departament Tehnologia Informației și Comunicații (D.T.I.C.)


Manuel FARCAȘ
Şef Departament

Adresa: Calea Griviţei nr. 391A, cod 010719
Bucureşti, sector 1

Coordonate GPS: 44.468488, 26.051998


Tel.: 021 202.70.00 / int 8188


Formular de contact


  Dacă sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate conform rubricii "Prelucrarea datelor cu caracter personal", vă rugăm să bifați căsuța de mai jos:

  Copyright © 1999-2024. Registrul Auto Român R.A.
  Termeni şi condiţii | GDPR

  Operator de date cu caracter personal nr. 1253