Ce trebuie să știu atunci când doresc să achiziționez un vehicul utilizat?

În vederea înmatriculării în România, vehiculele utilizate importate trebuie să obțină din partea RAR Cartea de identitate a vehiculului, dovada efectuării inspecției tehnice periodice și Certificatul de Autenticitate. Pentru obținerea acestor documente, vehiculul, împreună cu certificatul său de înmatriculare din țara de proveniență (în original), trebuie prezentate la RAR, în baza unei programări prealabile.

Dacă cumpărați din România un vehicul importat care nu a obținut încă de la RAR documentele necesare pentru înmatricularea în România, vă recomandăm ca, în calitate de cumpărător, să solicitați vânzătorului, anterior plății, efectuarea la RAR pentru vehiculul respectiv a activităților necesare pentru eliberarea documentelor.

Dacă cumpărați un vehicul înmatriculat în România, vă recomandăm să solicitați vânzătorului, anterior plății, efectuarea unei certificări a autenticității vehiculului, pentru a fi sigur că achiziționați un vehicul fără „probleme”. Costul unei astfel de operațiuni este modic (aproximativ 200 lei) în raport cu suma pe care o veți plăti pentru vehicul.

Copyright © 1999-2024. Registrul Auto Român R.A.
Termeni şi condiţii | GDPR

Operator de date cu caracter personal nr. 1253