Control în trafic efectuat în Bucureşti împreună cu Poliţia Rutieră

Mai multe autovehicule au fost verificate din punct de vedere tehnic, miercuri noapte, de inspectorii Registrului Auto Român la un control în trafic efectuat în Bucureşti împreună cu Poliţia Rutieră.

Acţiunea face parte dintr-o serie de controale succesive pe timp de noapte pe care R.A.R. le efectuează în această săptămână şi vizează cu precădere eliminarea din trafic a acelor autovehicule susceptibile de a avea defecţiuni grave care pot pune în pericol siguranţa celorlalţi conducători auto şi a pietonilor.

Din cele 17 autovehicule verificate, 3 au fost motociclete şi unul destinat transportului de persoane în regim de taxi.

8 autovehicule au fost găsite neconforme din punct de vedere tehnic, iar 7 dintre acestea puneau în pericol siguranţa rutieră.

14 autovehicule au fost verificate din punct de vedere al normelor de poluare iar 3 au fost găsite neconforme.

Cele mai multe probleme au vizat instalaţia electrică de iluminare-semnalizare, roţile şi anvelopele necorespunzătoare, instalaţia de evacuare şi reducerea zgomotului.

În urma defecţiunilor constatate Politia Rutieră a dispus amenzi şi a reţinut 7 certificate de înmatriculare.

Inspectorii R.A.R. atenţionează asupra faptului că înlocuirea farurilor iniţiale montate de constructor cu altele având sursă de lumină cu descărcare în gaz tip XENON este acceptată numai dacă vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar aşa după cum a fost prevăzut în fabricaţia curentă iar componentele poartă marcaje de omologare specifice. Este obligatorie menţionarea echipării retrofit cu asemenea faruri în cartea de identitate a vehiculului.

Şeful departamentului ITP-SPNV din cadrul Registrului Auto Român, ing. Claudiu Mija precizează că în scopul eficientizării controalelor în trafic, Registrul Auto Român a decis să alterneze perioadele de control – zi cu noapte – şi, de asemenea, să diversifice tematica şi locaţia verificărilor.

În acest moment Registrul Auto Român acţionează la controalele în trafic cu câte un autolaborator în fiecare judeţ din ţară şi cu 4 autolaboratoare în Bucureşti şi Ilfov.

Comunicatul de presă a fost publicat în data de 17 / 07 / 2014