Registrul Auto Român

Registrul Auto Român (R.A.R) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

Citește mai mult

Programări și informații

0219672
Programări și informații
Programări și informații
Programări și informații
Programări și informații

Informări

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii

AUTOTEST 205x270Salonul Auto Bucureşti & Accesorii îşi deschide porţile în incinta complexului Romaero Băneasa. Pe durata a 11 zile (20 – 30 octombrie 2016) vă invităm la cele două standuri ale Registrului Auto Român, pentru a vă oferi informaţii referitoare la activitatea instituţiei.

În standul interior veţi găsi autolaboratorul de monitorizare a calităţii aerului şi zgomotului ambiental, iar specialiştii RAR vă vor putea oferi detalii despre echipamentele utilizate pentru monitorizare.

În standul amenajat în parcarea complexului, angajaţii Registrului Auto Român vă vor verifica, gratuit, nivelul noxelor autoturismului pe care îl conduceţi. Zona de evaluare va fi deschisă publicului pe toată durata desfăşurării Salonului.

Vă aşteptăm cu plăcere la standurile Registrului Auto Român de la Salonul Auto Bucureşti!

Reprezentanţele Registrului Auto Român vor avea, în fiecare zi de joi, program de lucru cu publicul în intervalul 8.00 – 20.00

Începând din luna februarie, programul de lucru cu publicul al reprezentanţelor Registrului Auto Român va fi modificat, o zi pe săptămână. Astfel, în fiecare zi de joi, clienţii vor putea beneficia de serviciile RAR până la ora 20.00, măsură posibilă prin decalarea corespunzătoare a programului de lucru pentru o anumită parte din angajaţii RAR.

„Considerăm că este o decizie firească din partea unei instituţii care îşi respectă clienţii, întrucât există persoane care nu îşi pot neglija unele activităţi în prima parte a zilei. În funcţie de interesul publicului faţă de această iniţiativă, vom evalua posibilitatea extinderii ei”, declară ing. George Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

În prezent, în reprezentanţele RAR, programul cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8.00 – 16.00 de luni până joi, respectiv 8.00 – 13.30 în zilele de vineri.

Vă reamintim că obţinerea unei programări pentru activităţile RAR este posibilă în două moduri:
– Completând corect şi complet toate datele din formularul pus la dispoziţie pe pagina www.rarom.ro
– Apelând serviciul Call Center la numărul cu tarif normal 021-9672.

Aplicarea plăcuței cu dimensiuni și mase pe vehicule (OMT 1640/2012)

Conform OMT 1640/2012, întreprinderile care efectuează transport în cont propriu şi operatorii de transport trebuie să-şi doteze vehiculele pe care le deţin cu plăcuţe din care să rezulte dimensiunile şi masele maxime autorizate ale fiecărui vehicul.

Potrivit OMT 788/2013, termenul prin care devine obligatorie dotarea cu plăcuţe va fi 01.01.2014. Sunt exceptate anumite tipuri de transporturi prevăzute la art.19 a OG nr.27/2011 privind transporturile rutiere.

Detalii

Comunicate de presă

Registrul Auto Român (RAR) va elibera clienţilor actualul model al Cărţii de Identitate a Vehiculului (CIV) până la epuizarea stocului existent de formulare.

Conform prevederilor legale, se va recurge la eliberarea modelului nou de document după ce vor fi consumate Cărţile de Identitate ale Vehiculului deja tipărite. RAR estimează că stocul actual de formulare CIV permite desfăşurarea corespunzătoare a activităţii până la sfârşitul anului în curs. Menţionăm că, indiferent de modul în care se va face tranziţia către […]

Detalii

Peste 20.300 de vehicule au fost inspectate tehnic în trafic de către inspectorii Registrului Auto Român, în primele trei luni ale acestui an.

Inspecţiile tehnice desfăşurate în trafic de Registrul Auto Român i-au făcut pe proprietarii de autovehicule să fie mai responsabili atunci când este vorba de starea tehnică a maşinilor pe care le conduc. Dovadă este faptul că la controalele care au avut loc în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului […]

Detalii

Registrul Auto Român a desfăşurat, în anul 2015, numeroase acţiuni de control care au vizat piaţa auto.

Inspectorii RAR au urmărit supravegherea eficientă a pieţei de gen şi garantarea unui nivel ridicat în siguranţa circulaţiei. Registrul Auto Român, prin Departamentul Supraveghere Piaţă, a desfăşurat, anul trecut, 5.772 de acţiuni de control la operatorii economici de pe piaţa auto naţională. Acestea s-au finalizat prin 4.359 de documente de control, întocmite la operatorii economici […]

Detalii
Membru al Comitetului Internaţional pentru Inspecţii Tehnice Periodice - CITA
Membru asociat al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere
Membru al Asociaţiei Române pentru Calitate (ARC), afiliat la European Organisation for Quality (EOQ)
RAR este desemnat de Legea 375/2005 pentru Certificare de Produse şi Servicii
Serviciu tehnic notificat la Secretariatul General al ONU
Autoritate de omologare şi Serviciu tehnic notificat la Comisia Europeană