Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 71.750 de vehicule la nivelul întregii ţări.

La jumătate dintre acestea inspectorii RAR au constatat diferite neconformităţi, de natură tehnică sau legate de acte.
Cele mai multe probleme au fost constatate la
• instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (31,54%)
• punţi, jante şi anvelope (14,38%)
• şasiu şi elemente ale şasiului (10,35%).
Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,59% dintre vehiculele şi în 1,73% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 autovehicule.
Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu probleme mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.675 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră au fost aplicate 25.307 sancţiuni, au fost reţinute 539 de permise de conducere şi au fost retrase 19.320 de certificate de înmatriculare. Din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate şi 64 de inspecţii tehnice periodice au fost anulate. În situaţiile în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Biroul de Presă
Registrul Auto Român

Comunicatul de presă a fost publicat în data de 28/03/2018

Copyright © 1999-2024. Registrul Auto Român R.A.
Termeni şi condiţii | GDPR

Operator de date cu caracter personal nr. 1253